onsdag 30 september 2015

Träningsblogg vecka 40- tisdag

Jag hade idrott och på idrotten skulle vi hitta på olika rörelser till en låt. Det gick väldigt bra och vi har hittat på varierade övningar genom hela låten och på refrängen har vi en fotdans som vissa av oss kunde sen innan.
Senare samma dag hade jag handbollsträning där vi gjorde passningsövningar, spelade igenom våra kombinationer, spelade matcher, gjorde olika kontringsövningar, diskuterade matchen som vi spelade i helgen och i slutet sprang vi gunnesborundan och jag fick 17 minuter.

tisdag 22 september 2015

Träningsblogg vecka 39- Tisdag

Idag hade jag idrott och träning. På idrotten gick jag ut och sprang. Jag fick tiden 15.40 och mitt mål var att komma under 17.00. Det gick ganska bra förutom att jag blev spyfärdig de sista metrarna.
På träningen värmde jag upp med boll och studsade fram och tillbaka, värmde upp armarna osv. Sedan hade vi utkastsövningar, kontringsövningar, frilägen, positonsskott, och sedan spelade vi i slutet. Efter det gick vi ut vid gräsplanen och hade intervall övningar. Första övningen gick ut på att man skulle gå ihop två och två sedan skulle man springa en ganska lång intervall med uppförsbacke fem gången. Sedan gjorde vi en liknande bana fast vi gjorde den lite kortare och vi sprang tre gånger. Sist gjorde vi en intervall liknande övning som gick ut på att man skulle springa i en fyrkant. Vi sprangi ungefär 5 min och gjorde övningar medan vi väntade på vår tur. Vi gjorde bl.a upphopp, höga knän osv.

måndag 21 september 2015

Träningsdagbok vecka 39- Måndag

Vi spelade olika bollspel med händerna. Lektionen startade med att vi passade runt med olika slags bollar. Sedan blev vi indelade i olika lag och vi spelade basket med en tennisboll och doppboll med en amerikans fotboll. Jag tycker att basket med en tennisboll var roligare eftersom alla fick vara delaktiga i spelet och det var lättare att göra mål och lättare att fånga bollen eftersom den är liten. Sedan spelade vi basket med förmågan att dribbla och en version av basket då man inte kunde studsa med bollen utan var tvungen att passa. Jag tycker att den andra versionen alltså den utan att dribbla var bättre. Man fick bollen oftare och det fanns inga egoister som dribblade. Passningsspelet var mycket bättre utan studsar.

Mitt digitala liv under en dag

På morgonen tar jag upp min iPad  och kollar på alla snaps jag fått och kollar instagram och ask flödet. När jag ska gör mig redo sätter jag på musik. När jag äter på morgonen brukar jag kolla på en serie eller youtube. I skolan sitter jag alltid framför skärmen eftersom vi använder datorer i skolan. När jag kommer hem kollar jag på serier och lyssnar på musik när jag pluggar. När jag tränar brukar vi ha musik i hötalaren. Innan jag går och lägger mej så kollar jag snap, ask, Instagram, youtube och läser bloggar. Jag brukar alltid vara inne på sociala medier under hela dagen. 
Jag är en sådan person som svarar på allt du skickar, skickar du en ful bild till mej skickar jag en ful bild tillbaks. Jag vill oftast svara snabbt och få snabba svar tillbaka. 
Jag ”likar” de flesta bilderna på mitt flöde och jag lägger upp bilder, ungefär en gång om dagen och svarar på frågor på ask.  Jag kollar även på serier och på youtube. 

Detta kan vara bra för mig. Jag kan hitta bra information till olika skolarbeten och jag kan ha roligt på olika sätt. Men det kan även vara dåligt för jag kan bli förhindrad av all information. Jag kanske inte vågar gå ut eftersom en tjej i Umeå blivit våldtagen eller att det t.ex finn salmonella i kexchoklad, då vågar jag inte att äta olika saker.

Jag har mycket skärmtid eftersom det flesta av mina läxor är på datorn och i skolan är jag framför skärmen ungefär hela tiden. Detta har orsakat mycket huvudvärk och min syn har blitt sämre. Men jag är också framför skärmen hemma. Jag är inne på sociala medier hela tiden. Jag tycker att min skärmtid kan bli lite för mycket och då brukar jag ta en paus och vara med familjen eller träna. Mina föräldrar tycker som jag, de tycker att det kan blir för mycket ibland och att jag får huvudvärk o.s.v av det. En sak som är bra är att jag tränar och då får jag rensa huvudet och tänka på annat och jag undviker skärmen då.  


Om jag fick förändra något i mitt digitala liv så skulle det vara att jag inte var så beroende av att jämt vara uppkopplad och veta allt det senaste. För det är så det är idag, man vill veta mycket och svara sina vänner för att verka social. 

söndag 20 september 2015

Träningsdagbok vecka 37- Fredag till söndag

Under helgen var vi i Göteborg och spelade en handbolls turnering hela helgen.

Träningsdagbok vecka 37- Torsdag

På torsdagen hade vi två timmars handbollsträning med ett år äldre tjejer. Vi började med en gemensam uppvärmning och sedan delade vi upp oss och övade på separerade saker eftersom vi vi skulle till Göteborg. Efter det spelade vi i 40 minuter.

Träningsdagbok vecka 37- Onsdag

På onsdagen var det en timmes fysträning då vi gjorde olika övningar.

Träningsdagbok vecka 37- Tisdag

På tisdagen hade jag träning då vi började med uppvärmning med boll och sedan fortsatte vi med fotarbete som fortfarande var som en slags uppvärmning. Efter de fick målvakterna skott på sig och senare övade vi på våra kombinationer eftersom vi skulle spela cup den helgen. Sedan spelade vi lite.

Träningsdagbok vecka 38- Lördag

På lördagen var jag på skånelagsuttagning med några andra från mitt lag. Vi hade träning med många andra tjejer som vi vanligtvis är våra motståndare. Vi värmde upp genom att skicka saker mellan varandra. Man sprang runt i hallen och alla hade vars ett numer. Om jag är nr 27 ska jag kasta en boll till nr 28 och få en boll av nr 26. Det var ganska svårt eftersom man inte kände alla och de var ens motståndare och det kändes väldigt konstigt. 
Sedan passade vi två och två och tre och tre. Sedan var det målvaktsuppvärming seperat och utespelarna passade. Efter uppvärmingen fick målvakterna skott på sig. Sedan var det kontringsövningar då tränarna skulle se hur pass bra målvakternas utkast var. Efter det var det positionsskott och efter det spelade vi små korta matcher.

Träningsdagbok vecka 38- Torsdag

På torsdagen hade vi handbollsträning igen då vi tränade tillsammans med 00-or. Vi hade först uppvärmning osv. Sedan delade vi upp oss 01-or på ena sidan och 00-or på andra sidan. Då hade vi olika skottövningar från 9 meter, kanterna och 6-meter. Efter det hade vi separata övningar då alla övade på sina kombinationer och senare spelade vi match, 01-or mot 00-or.

Träningsdagbok vecka 38- Onsdag

På onsdagen därefter hade jag målvaktsträning. Vi värmde upp, stretchade och hade uppmjukning. Sedan sköt utespelarna på oss och vi hade mycket kantskott eftersom det var det vi behövde träna på efter göteborgscup. 

Träningsdagbok vecka 38- Tisdag

På tisdagen hade jag handbollsträning. Det var en lugn träning eftersom vi hade spelat en cup samma helg. Vi hade uppvärmning och uppmjukning. Målvakterna övade på att kasta långa utkast till utespelarna som sprang längst sidan. Sedan sköt utespelarna och vi spelade lite handboll i slutet. Tidigare samma tisdag hade vi orientering i skrälle då vi sprang i skogen och skulle hitta kontroller med hjälp av en karta.

Träningsdagbok vecka 38- Måndag

I måndags hade jag en idrottslektion då jag inte var med. Jag gick på en promenad med ett par andra personer som inte heller var med. 


Persongranskare vecka 38

Monika är snäll. Det bevisar man genom hela boken. Hon vill hjälpa Rona och alla andra barn så att de får en bra framtid. Hon är även modig och envis eftersom hon ständigt vill hjälpa Rona i svåra situationer som när Rona kom till skolan med ett köttsår på kinden ville Monika genast hjälpa till och anmäla pappan och ta Rona till akuten. 


Rona är smart och gillar skolan. Hon älskar att sitta i biblioteket och läsa alla fantastiska böcker som finns. Hon arbetar jämnt hemma, lagar mat, städar, tvättar kläder, stryker kläder och tar hand om syskonen. Hon är en väldigt stark person eftersom hon biter ihop när hon blir slagen och hon säger inte emot. 

What is ”in” right now?

If u look at all the girls in school it’s really blended styles but, there is something that is in. Leather jackets, sweatshirts, cardigans, crop tops and high waisted tight jeans is the most basic style. For shoes it’s in with white low converse or nike shoes.
If I go to the store I buy what I like, I don’t really care what other people think about my new shirt. I like it and it’s all that matters. For the shoes I like to wear converse, I think that they are so comfortable! I think that nike shoes are really nice but I don’t feel that need for them. I don’t have all these things but I’m not hated. I know so many people who buys everything just too fit in, but I don’t like you more if u have just that Hollister t-shirt or just that new nike shoes.
So, about the prices! I think that it’s kind of expensive. Some things is too expensive but some expensive stuff is good quality, so it’s worth it! 

The hair is really important! Volume, messy and curly hair is the thing right now. If you do a basic braid before bedtime and take it out in the morning you will end up with natural curls and a bit of messy hair. If you want the volume you can use dry schampoo with volumizing results. 
My hair is naturally flat but often ”messy”. I like to have wavy hair, just flat or a side-braid. My hair is not colored, all natural!

The music is from the toplist. It is much RnB and hiphop, pop and house. I like all of them!

For activities it’s also what you like to do. I love handball and training. I train four times a week and I'm always exited for the training.

So last but not least it’s food, my favorite! There is no food that is ”in” or ”out”. It’s what you like! I like all food, I’m not picky at all. I like the school food, the food I eat at home, okay, I like all food. My favorite is, oh it’s really hard but I don’t like junk food, I love junk food! Pizza, hamburgers, chips, candy, chocolate, everything. But i also like healthy food like many sorts of salads, pasta sallad with chicken, corn, beans tomatoes, cucumber and dressing! So good!

Okay, now you know little about what is in for girls and what I think about the ”trends”. Hope you liked it!


torsdag 10 september 2015

My perfect party v.37

My birthday is the 25th of October, so I had a birthday party. I invited all my friends from school. I had a poolparty with many drinks, pizza, snacks and loud music. We danced all night long. 
Of course we bathed in my pool and after that we played games like truth or dare. I had to jump in my pool fully dressed and drink milk mixed with salt, suger, water and baking soda!
Later on I opened my gifts. I’ve got things like makeup, clothes and accessories. I am so thankful for all these things. 

So, this was little about my party!

Bokcirkel v.38

Ordletare och illustratör
restskatt- äldre namn på skatt som inte betalas i tid
töat- smälta

Jag har ritat Ronas tygg efter att hennes pappa slog
henne med sitt skärp.

fredag 4 september 2015

Barn i båtolycka

Under gårdagen var det en flicka vid 11-årsåldern som var nära på att drunkna när en båt passerade i full fart och flickan hamnade under vattnet.

Under gårdagen var flera ungdomar inblandade i en båtolycka vid Äppelvik. Fyra flickor i 11- årsåldern var i närheten av en brygga då en båt passerade i full fart mot flickorna. Flickorna tvingades att vika åt sidan för att inte bli påkörda.
En av flickorna hamnade under vattnet när båten passerade i full fart. I närheten av olycksplatsen befann sig några killar på en kanot. En av pojkarna dök hastigt ner i vattnet och fick upp flickan. På båten påbörjade en av pojkarna hjärt- och lungräddning.
På land befann sig ett antal personer där en av de visade sig vara läkare och hjälpte till på direkten.
I nuläget mår flickan bra och man vet fortfarande inte vem som körde båten. Personen är på fri fot.

torsdag 3 september 2015

Bokcirkel v.36

Jag kopplar denna boken till en annan bok som heter Dumpad av Per Brinkemo. Den handlar om en kille som är flyttning och blir slagen av sin pappa. Han hjälper också till hemma som att laga mat, hämta och lämna syskon på dagis. Han gillar också skolan och litar på sin lärare.

Jag kopplar denna boken till olika nyheter där barn blir misshandlade av sina föräldrar och andra vuxna.


onsdag 2 september 2015

Fakebook- My friends and free-time

In my free-time I often meet my friends and we usually listen to music and do lots of crazy things. We like to surf or just lie on the beach all day long. We also go out on a shopping round and sometimes we go crazy and try on the whole store. After the shopping we eat in a restaurant and my favorite dish is enchiladas. It’s so tasty, oh I could eat it right now. 
Sometimes we work out in my gym. After that we take a walk to the beach and eat something.

That is what I do with my friends, hope you enjoyed it!