söndag 29 maj 2016

Planera och tillaga en måltid

Värdera måltiden:
Ja. Lax innehåller mycket fetter ca 13%, Ca 18% protein och A och D vitaminer. 
Potatis innehåller mycket kolhydrater, värdefulla fibrer och vitaminer och är en av de nyttigaste råvarorna. Det innehåller även järn, energi och fetter. Potatis skalet som vi behöll på innehåller 
B- Vitaminer. På potatisen hade vi även matfet. 

2. Det finns vegetarianer som äter fisk speciellt lax så därför är det inte säkert att det är ett så stort problem. Men om det skulle vara så att man måste ta bort laxen så blir maten inte riktigt lika näringsrik. Men om man vet om det tidigare kan man te.x göra kikärtsbiffar. 

3. Vi använda oss av svenskt kött och potatis och närodlade grönsaker. P.g.a detta behöver inte maten fraktas lika långt och är därför bättre för miljön, inga onödiga utsläpp. Varorna är från bra förhållanden och därför både ”ekologiskt” och miljövänligt. 

4. Detta är en förhållandevis ganska så billig måltid och skulle inte säga att det finns något att fixa billigare om man vill ha bra varor. 

5. Jag skulle säga att det va en fint upplagt mat rätt. Den var väldigt god speciellt potatisen som hade en väldigt god smak. Konsistensen var bra, inget var för hårt eller för mjuk. Det  var en väldigt bra sammansättning allting smakade väldigt. 


6. Vi hade faktiskt inget recept utan gjorde lite vad vi tyckte passade bra och verkade gott och nyttigt. Så det vi hade kunnat göra bättre är att ha ett recept och kanske en liten mer genomtänkt måltid. Men i det stora hela var det en bra måltid. 

Inga kommentarer: