fredag 22 maj 2015

Skrivuppgift- Svarta damen

Svarta Damen

- Kom , vi går till grupprummet, viskade Anna till Sara.
De reste sig upp och gick till grupprummet och låste dörren. Matematiklektionen var lång och tråkig så tjejerna gick in på ask.
- Ha ha ha, kolla Anjas svar, vilken mes! Anna och Sara skrattade så att de fick kramp i magen.
Anna fortsatte skrolla genom sidan och stannade på ett  svar där det stod “Om du inte gillar kommer du se en grön prick inne på toaletten som kommer förvandlas till en kvinnlig ande som heter svarta damen”.
- Den har fått 1220 likes, Anna ska du inte gilla den?
-Skojar du eller? Detta är bara påhitt. Inget kommer att hända.
Sara fick en klump i magen när hon tänkte på svarta damen, tankarna snurrade i huvudet.


-Plocka ihop era saker så ska vi sluta, sa matematikläraren bestämt.
Tjejerna sprang in på toaletten för att de skulle fixa sitt hår.
-Stäng dörren, skrek Sara.
Anna stängde dörren och Sara var nu själv inne på toaletten. Plötsligt bildades det en grön prick i spegeln och ljuset släcktes.
-Anna är det du?
Sara fick inget svar. Paniken steg och Sara blev orolig. Pricken blev större för varje sekund. Hon försökte ta sig till låset och låsa upp. Hon sparkade upp dörren och sprang gråtandes ut.
Anna var kvar på toaletten och Sara slog på dörren och ropade på Anna. Men hon fick inget svar. Till slut flög Anna ut ur toaletten, andfådd.  
-Jag såg en grön prick, skrek de i mun på varandra.
Båda två var förvirrade. Vad skulle de ta sig till?
- Jag vet, vi går in på ask och gillar svaret, sa Anna snyftandets.
De tog snabbt upp mobilerna och gillade svaret. Sedan gick de till matsalen som om ingenting hade hänt.


Efter skolan träffades de hemma hos Sara. De gjorde sina läxor och åt pannkakor. Plötsligt såg Anna en kvinna i svarta kläder vid dörröppningen. Hon blundade och öppnade ögonen igen. Då var damen borta. Anna frågade om Sara hade sett något men det hade hon inte. Sara sa att det kunde ha varit hennes mamma, men ingen var hemma.


De reste sig upp och gick ut från hennes rum. Anna undersökte ovanvåningen och Sara på nedervåningen. De träffades på rummet och ingen av dem hade sett någon eller något.
De satte sig i sängen och satte på TV.  Då kom en kvinna i svarta kläder upp, blek och läskig. Sara försökte byta kanal men det gick inte. Kvinnan kom ut ur TV:n och tog stryptag om flickorna. 

2 timmar senare...
- Sara, vi är hemma nu. Sara? Sara?
Hennes mamma sprang upp till övervåningen och gick in i Saras rum. Där såg hon Sara och Anna, ligga på golvet, blödandes, döda...