tisdag 21 oktober 2014

Idrotts reflektion

Idrotts reflektion

1. Vad är det viktigaste du har lärt dig under ht?

Jag har lärt mig att orientera.  Det har jag lärt mig genom att vi var i Skrylle och orienterade. Jag tycker att jag jobbade hårt och gav allt ifrån mig. sedan har jag också lärt mig att kondition kan vara kul genom all köra stafetter. 

2. Berätta något  nytt som du lärt dig.

Jag har lärt mig att orientera.

3.Vilken förmåga vill du utveckla?

Jag vill bli bättre på fotboll och det kan jag  göra när vi spelar fotboll på idrotten. Jag vill också lära mig att göra raka och fina kullerbyttor. Det kan jag också göra på lektions tid och någon som kan göra kullerbyttor kan lära mig hur jag ska göra.

söndag 5 oktober 2014

Bokrecension- Sorgfjäril av Ingelin Angenborg

Bokrecension

Jag har läst boken ”Sorgfjäril” av Ingelin Angenborg. 
Bokens huvudpersoner är Alice, Emmanuel Alices lillebror, Teo Alices ”pojkvän”, Lotta hennes mamma och Peter hennes låtsaspappa.

Alice och hennes familj har just flyttat till en liten by på landet. Det har flyttat n i ett stort och är väldigt gammalt hus. Alice gillar det inte. Det är läskigt och det något. Hon tycker att det var bättre i stan. Där hade hon många vänner och hon kände de flesta.

Det har gått några dagar och Alice och Lotta ska gå och handla mat. I affären får de reda på att huden de bor i heter spanska slottet och att det bodde en spansk familj i det huset

Några dagar sedan börjar det hända mystiska saker. Saker försvinner, lampor tänds och släcks. Alice vet  inte vad hon ska göra. Lotta säger att det inte finns spöken men Alice tror inte på det förrän Emmanuel ritar en tjej med svart hår och säger ”Hon heter Lisa” sa han. 
Hon började bli lite misstänksam, kan en femåring, ha rätt?
Efter att Emmanuel har ritat ”Spöket Lisa” börjar det hända mystiska saker. Saker försvinner lampor tänd och släcks och Emmanuel försvinner…

Vad händer sedan? Jo, ta och läs boken!

——————————————————————————————————


Jag tycker att alla borde läsa den här boken. För att den är spännande. Man kan inte sluta läsa!
Den är skrivet på ett lättläst språk. Boken är riktad till ungdomar som är 12 år  och uppåt. Om man gillar läskiga och spännande böcker ska man ta och läsa den här boken och alla andra böcker som Ingelin Angenborg har skrivit. För att böckerna har liknande handling. 
Den får 5/5 poäng av mig.